Babel klopt Fenerbahçe met Besiktas

door Jesse ter Haar 6

Ook dit weekend worden er in het buitenland talloze affiches afgewerkt door ex-Ajacieden. Ajax Showtime zet daags alle wedstrijden op een rij en doet kort verslag van de voormalig Ajax-spelers op de buitenlandse velden. Volg het en praat er hier over mee!

Zondag:
In Engeland stond er een onderonsje tussen veel ex-Ajacieden op het programma. Timothy Fosu-Mensah en Jairo Riedewald ontmoetten met Crystal Palace Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Davinson Sánchez en Christian Eriksen van Tottenham Hotspur in een Londense derby. De Spurs wonnen de uitwedstrijd met 0-1, waarbij alleen de Colombiaan en de Deen aan de aftrap verschenen. De Belgische verdedigers Vertonghen en Alderweireld zaten niet bij de selectie. Het Manchester United van Daley Blind ontving, zonder Blind, Chelsea en wist met 2-1 te winnen.

In Frankrijk vond er ook een derby plaats. Bertrand Traoré en Kenny Tete speelden met Olympique Lyon in eigen huis tegen Saint-Etienne en daarbij werden de punten uiteindelijk gedeeld na een 1-1- gelijkspel. Traoré speelde de gehele wedstrijd, terwijl Tete er na 36 minuten in kwam.

In België gingen Stefano Denswil en Kenneth Vermeer met Club Brugge het lastige uitduel tegemoet bij Standard Luik en ook daarbij werden de punten uiteindelijk verdeeld na een 1-1 gelijkspel. Beide ex-Ajacieden speelden negentig minuten. In Denemarken kon Rafael van der Vaart minuten maken namens FC Midtjylland tegen Hobro, maar die hoop bleek geen werkelijkheid. Zijn ploeg won weliswaar met 1-2, maar de Nederlander bleef op de bank.

Kilometers verderop kregen Viktor Fischer en Nicolai Boilesen met FC Kopenhagen Odense op bezoek en die ontmoeting eindigde in een nipte 1-0 overwinning voor Kopenhagen. Beide spelers beginnen in de basis, maar Fischer werd vlak voor tijd nog wel gewisseld. Tot slot speelde Ryan Babel met Besiktas de kraker tegen Fenerbahçe en ook die wedstrijd ging gewonnen, ditmaal met 3-1. Babel speelde 85 minuten lang als linksbuiten, voordat hij naar de kant werd gehaald.

Zaterdag:
In de Engelse Premier League heeft het Swansea City, waar Mike van der Hoorn in de basis staat, een aardige tik gekregen van Brighton & Hove Albion. De thuisploeg gaf de ploeg uit Wales er met 4-1 van langs. Van der Hoorn werd in de rust gewisseld voor Luciano Narsingh.

Bij Watford bleef Marvin Zeegelaar de hele wedstrijd op de reservebank, terwijl zijn ploeg met 1-0 van Everton won. Davy Klaassen zat alweer niet bij de wedstrijdselectie van de ploeg uit Liverpool. In het Championship heeft Reading onder Jaap Stam opnieuw geen winst weten te pakken. De club speelde in eigen huis met 3-3 gelijk tegen Derby County. Vurnon Anita pakte met Leeds United wel de volle winst tegen Brentford: 1-0.

In Spanje heeft middenvelder Stanislav Lobotka een prima middag beleefd met Celta de Vigo. De voormalig Ajacied won met 2-0 van Eibar. FC Barcelona heeft in eigen huis geen spaan heel gelaten van Girona. Het werd liefst 6-1, met daarbij drie goals van ex-Ajacied Luis Suarez. Lionel Messi (2x) en Philippe Coutinho maakten de overige treffers. Thomas Vermaelen viel nog in. Barca staat nog steeds stijf bovenaan La Liga, met tien punten voorsprong op nummer twee Atletico Madrid.

In Duitsland heeft het Werder Bremen van Niklas Moisander prima zaken gedaan. In het Bundesliga-duel werd Hamburger SV met 1-0 opzij gezet. In Frankrijk was men bij Toulouse dolblij met Yaya Sanogo, die vlak voor tijd de 3-3 gelijkmaker binnen schoot tegen grootmacht AS Monaco. Bij het Belgische KV Mechelen mocht Mats Rits negentig minuten spelen tegen Sporting Charleroi. Het werd uiteindelijk een 1-1 gelijkspel. Hassane Bandé deed mee, maar scoorde niet.

Vrijdag:
In Spanje ging Clarence Seedorf met Deportivo La Coruna proberen zijn eerste punt(en) van het seizoen te vergaren. Tot nog toe stond de voormalig Ajacied twee wedstrijden aan het roer en tweemaal verloor hij met 1-0. Vrijdag trad hij in eigen huis aan tegen Espanyol, de club uit Barcelona. Deportivo speelde uiteindelijk met de brilstand gelijk en zo behaalde Seedorf zijn eerste punt.

Bij onze oosterburen mocht Riechedly Bazoer voor het eerst in lange tijd weer eens in de basis beginnen bij VfL Wolfsburg. De middenvelder kwam dit seizoen pas 112 minuten in actie in de Bundesliga, maar na het opstappen van trainer Martin Schmidt mocht Bazoer vrijdag in de uitwedstrijd tegen FSV Mainz aan de aftrap verschijnen. Nigel de Jong daarentegen, bleef negentig minuten op de bank. Aanvankelijk kwam Wolfsburg nog op voorsprong, maar nog voor rust werd het 1-1 en dat betekende uiteindelijk de eindstand.