Andersens Grasshopper wint in extremis

door Bart Veenstra 6

Voormalig Ajacied Lucas Andersen is met zijn nieuwe club Grasshopper Zürich de Europa League begonnen met een 2-1 zege op Apollon Limassol. De Zwitsers gaven in eerste instantie een 1-0 voorsprong uit handen, maar wisten diep in blessuretijd alsnog de overwinning te pakken.

Al na elf minuten bracht Haris Tabakovic Grasshopper op voorsprong. Lange tijd leek het duel af te stevenen op 1-0, maar dertien minuten voor tijd maakte Abraham Guie Gneki namens de Cyprioten gelijk.

Na de gelijkmaker werd Andersen direct gewisseld voor een extra aanvaller. Drie minuten voor tijd kreeg Esteban Sachetti namens Apollon Limassol, waar Grasshopper in blessuretijd van profiteerde: Numa Lavanchy zorgde voor de winnende treffer. Volgende week donderdag staat de return in Cyprus op het programma.