Ajax kan half miljoen verwachten met transfer Malen naar Dortmund

door Gino Haverkamp 45

Bron PSV

Ajax kan half miljoen verwachten met transfer Malen naar Dortmund

door Gino Haverkamp 45

Bron PSV

Laatst geüpdatet

De transfer van PSV'er Donyell Malen naar Borussia Dortmund is rond en dat betekent goed nieuws voor Ajax. Gezien de aanvaller in de jeugd van de Amsterdamse club speelde, heeft Ajax recht op anderhalf procent van de transfersom.

Hoewel zowel PSV als Borussia Dortmund geen officiële mededelingen over de transfersom doen, ontvangen de Eindhovenaren naar verluidt zo'n dertig miljoen euro voor de Oranje-international. Via bonussen zou het bedrag met zo'n vier miljoen euro kunnen stijgen. Dit houdt in dat Ajax in ieder geval 450 duizend en maximaal 510 duizend euro euro mag toevoegen aan de bankrekening. Ajax heeft namelijk recht op 1,5 procent van de transfersom, omdat Malen in de jeugd van de club speelde.

De 22-jarige Malen speelde tussen 2008 en 2015 in de jeugdopleiding van Ajax, alvorens hij overstapte naar Arsenal. Zijn verblijf in Londen duurde slechts twee jaar, aangezien PSV hem in 2017 terughaalde naar Nederland. In vier seizoenen bij de Eindhovenaren was Malen goed voor 55 treffers in 116 wedstrijden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties