Afgebroken neus standbeeld Ibrahimovic te koop op Zweedse marktplaats

door Bas Velzel 16

Bron Expressen

Afgebroken neus standbeeld Ibrahimovic te koop op Zweedse marktplaats

door Bas Velzel 16

Bron Expressen

Laatst geüpdatet

Zlatan Ibrahimovic zijn standbeeld blijft voor ophef zorgen. Het bronzen beeld van de Zweedse spits bij zijn oude club Malmö FF heeft al veel vandalisme meegemaakt. De neus van het standbeeld werd in december 2019 eraf gezaagd, die staat nu te koop op de Zweedse versie van Marktplaats.

De onthulling van het standbeeld van de Zweedse topscorer aller tijden was in oktober 2019. Toen Ibrahimovic zich inkocht in de aandelen van Malmö FF-rivaal, Hammarby IF, volgde vernieling aan het standbeeld snel.

Naast het afzagen van de neus werd het beeld beklad met zilveren verf, werd er 'zigeuner' op het beeld geschreven, haalden de boze fans de teen van het standbeeld en werd het bronzen beeld zelfs van zijn sokkel gehaald.

Zlatans neus te koop

De neus die werd afgezaagd is nu te verkrijgen via de Zweedse versie van Marktplaats. Het Zweedse Expressen liet weten dat de prijs voor de neus op woensdag stond op 7.440 Zweedse kroon, dat is omgerekend zo een kleine 709 euro. De aanbieding van de neus zorgt voor grote ergernis bij kunstenaar Peter Linde: 'Ik vind het raar dat er geld wordt verdiend aan een misdaad.' De gemeente van Malmö is nog steeds op zoek naar een nieuwe plaats voor het standbeeld.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties