'Zou willen dat het volgens de regels rode kaart is'

door Bart Veenstra 17

Bron NOS Studio Sport

'Zou willen dat het volgens de regels rode kaart is'

door Bart Veenstra 17

Bron NOS Studio Sport

Laatst geüpdatet

Lisandro Martínez had zondagmiddag in het duel met PSV de rode kaart moeten krijgen. Dat vinden de verslaggevers van NOS Studio Sport. De verdediger van Ajax ging met zijn voet op de enkel van Eran Zahavi staan, maar kwam daar zonder rode kaart vanaf.

Dick van Egmond, scheidsrechtercoördinator van de KNVB, gaf aan dat de overtreding van Martínez te licht was en zodoende was het hooguit een gele kaart waard geweest. 'Hij had hem kunnen geven', zegt Jeroen Elshoff, doelend op een mogelijke rode kaart.

Jeroen Stekelenburg geeft aan dat hij het gevoelsmatig een rode kaart vond. 'Ik zou ook willen dat het rood is, volgens de regels. Maar volgens de regels zou je kunnen uitleggen dat het geen rood is.'

De analisten leggen uit dat wanneer je een lichte natrappende beweging maakt, je een gele kaart zou kunnen krijgen. 'Ik vind het geen uitleg, maar een escape', zegt Arno Vermeulen. 'Je kunt in een vlaag van verstandsverbijstering in een reactie een trapje naar achter geven en daar met geel mee weg komen. Maar hij (Martínez), red.) zet gewoon zijn hele poot er bewust bovenop. Dan is het toch gewoon rood?', vraagt de commentator zich af. 'En voor je gevoel zit er ook wel wat bedenktijd in', voegt Elshoff er nog aan toe.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.