'Zou hartstikke goed zijn geweest om Gorter heel seizoen Eredivisie te laten draaien'

door Terrence Riepma 20

Bron De Telegraaf

'Zou hartstikke goed zijn geweest om Gorter heel seizoen Eredivisie te laten draaien'

door Terrence Riepma 20

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Jay Gorter een jaar bij Go Ahead Eagles stallen om ervaring in de Eredivisie op te doen, was misschien een beter idee geweest dan het laten maken van speelminuten bij Jong Ajax. Dat denkt Jan Willem van Ede, oud-doelman van onder meer FC Utrecht, PSV en NAC Breda.

Van Ede is namelijk een probleem tegengekomen bij doelmannen op de Nederlandse voetbalvelden: ze komen ervaring tekort op het hoogste niveau: 'Over de hele linie is de carrièreplanning van jongere keepers voor verbetering vatbaar', stelt de oud-doelman in De Telegraaf.

'Getalenteerde, jonge keepers als Justin Bijlow, Maarten Paes en Kjell Scherpen hadden al veel meer wedstrijden achter hun naam moeten hebben dan nu het geval is', is Van Ede van mening over onder meer oud-Ajacied Scherpen. 'Keepen is een ervaringsvak en alleen door veel wedstrijdminuten te maken, worden keepers beter.'

Gorter met Go Ahead Eagles in Eredivisie

Van Ede ziet hetzelfde probleem nu terugkeren bij Gorter, die Ajax in medio 2021 contracteerde en overnam van promovendus Go Ahead Eagles: 'Die keept dan wel zijn wedstrijden bij Jong Ajax, maar het zou hartstikke goed zijn geweest voor zijn ontwikkeling om een heel seizoen met Go Ahead Eagles in de Eredivisie te draaien.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.