'Ze vertroebelen het uitzicht voor talenten'

door Finn Dekker 32

'Ze vertroebelen het uitzicht voor talenten'

door Finn Dekker 32

Laatst geüpdatet

Simon Zwartkruis vreest voor de kansen van jong talent bij Ajax. Met het aantrekken van nog meer dure spelers zijn de kansen al geslonken. Maar als een routinier als Siem de Jong ook nog eens mag invallen tegen FC Groningen en sc Heerenveen, dan blijft er weinig perspectief over voor de jeugd, zo vindt Zwartkruis.

'In beide gevallen had trainer Erik ten Hag kunnen kiezen voor het in brengen van Noa Lang. Een begenadigd talent van twintig jaar, aanvallende middenvelder van nature, een potentiële publiekslieveling met een verbintenis tot medio 2022. Maar hij bleef dus op de reservebank', constateert de verslaggever van Voetbal International.

Zwartrkuis snapt dat het gevraagde niveau steeds hoger ligt, zeker nu er Europees hoge ogen worden gegooid. 'Maar wat voegen Siem de Jong, Zakaria Labyad, Razvan Marin en Hassane Bandé bijvoorbeeld toe aan de huidige selectie? Dergelijke aankopen vertroebelen het uitzicht voor talenten als Noa Lang, Carel Eiting, Victor Jensen en Ryan Gravenberch.'

'Dit seizoen heeft Sergiño Dest de sprong van De Toekomst naar de Johan Cruijff Arena gemaakt en de vraag is hoeveel navolging dat de komende periode nog zal krijgen. Zeker op lange termijn is een aanhoudende doorvoer van talent essentieel. Want geldstromen drogen sneller op dan kweekvijvers', besluit de journalist.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.