'Zal duidelijk worden hoe ver Martínez en Timber van wereldtop verwijderd zijn'

door Gino Haverkamp 24

Bron Algemeen Dagblad

'Zal duidelijk worden hoe ver Martínez en Timber van wereldtop verwijderd zijn'

door Gino Haverkamp 24

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Dinsdagavond, wanneer Ajax Borussia Dortmund ontvangt in het kader van de groepsfase van de Champions League, zijn alle ogen gericht op één man: spits Erling Haaland. De doelpuntenmachine is de sterkhouder van de club uit Dortmund en het Algemeen Dagblad is benieuwd of Ajax-verdedigers Jurriën Timber en Lisandro Martínez zich staande houden tegen de Noor.

De statistieken van Haaland liegen er niet om. Negen goals in zes Bundesliga-wedstrijden, één goal in één Champions League-duel en een hattrick in de Duitse beker. De 21-jarige Noor scoort er monsterlijk op los, ook in de WK-kwalificatiepoule met Nederland, en dat terwijl hij nog enkele weken geblesseerd was. Hij is echter fit genoeg voor Ajax-uit en dat wordt een beproeving voor Timber en Martínez. 'Ga er maar aanstaan, voor de schier onmogelijke taak om het fenomeen uit te schakelen in het aanstaande tweeluik', schrijft verslaggever Johan Inan.

'Timber en Martínez legden al aardig wat spitsen aan banden, maar voor het eerst krijgen zij morgen als duo te maken met een spits van wereldformaat', vervolgt hij. De twee spelen in feite pas sinds de winterstop van het vorige seizoen als centraal duo achterin bij Ajax en kwamen samen nog niet eerder een spits als Haaland tegen.

Denk je dat Ajax dinsdag wint van Borussia Dortmund? Zet in en krijg 2,25 keer je inzet terug!

Ajax op koers om vijftig jaar oud record te verbreken

Sinds de twee Ajacieden samen in het hart van de defensie spelen en Edson Álvarez voor hen als controleur het middenveld in evenwicht houdt, overlegt Ajax uitstekende statistieken. 'Databureau Opta becijferde dat Ajax met het defensieve trio een hoger winstpercentage noteert, vaker trefzeker is en minder doelpunten incasseert. In de vijftig wedstrijden voordat het trio Timber-Martínez-Álvarez ontstond, slikte Ajax gemiddeld vrijwel elke wedstrijd een tegengoal. Inmiddels is dat 0,6.'

In de competitie heeft Ajax slechts twee keer hoeven vissen in het eigen doel. Het team ligt op schema om het record van FC Twente uit 1972 te verbreken. Toen kreeg de club uit Enschede slechts dertien tegentreffers en hield het 23 keer het doel schoon. Of dat gaat lukken, gaat de tijd uitwijzen. 'Zoals Ajax de komende weken tegen Dortmund en PSV moet aantonen waar de ploeg dit seizoen toe in staat is, zo zal tijdens de krakers ook van de tot nu toe ijzersterke centrumverdedigers duidelijk worden hoe ver zij van de wereldtop verwijderd zijn.'

Denk je dat Ajax eerste wordt in de Champions League-poule? Zet in en krijg 2,70 keer je inzet terug.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties