'Wijndal zal zich vastbijten en aanpassen aan een hoger niveau'

door Bart Veenstra 78

Bron Het Parool

'Wijndal zal zich vastbijten en aanpassen aan een hoger niveau'

door Bart Veenstra 78

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Owen Wijndal heeft in de afgelopen jaren bij AZ een goede ontwikkeling doorgemaakt. Dat vertelt Martin Haar, die twee jaar trainer en coach was van Wijndal bij Jong AZ, in een interview met Het Parool.

Haar omschrijft Wijndal als 'een brutaaltje'. 'Een beetje ondeugend. Een voetballer met een flair van: kom maar op. Maar een geweldige jongen om mee te werken', aldus de trainer, die Wijndal na zijn debuut in februari 2017 een mooie ontwikkeling zag doormaken in de afgelopen jaren.

'Owen is gegroeid in al die jaren. Hij heeft de drive en de inhoud om elke keer maar weer op te komen aan die zijlijn', zegt Haar. 'Zijn aanvallende rendement is hoog. Dat wordt op die positie steeds belangrijker in het moderne voetbal. Maar vergis je niet: Owen is ook een goede verdediger. Spijkerhard als het moet. Een winnaar in de duels.'

AZ houdt mooie transfersom over aan Wijndal

Dat Wijndal aan een nieuwe uitdaging toe was, was al langer bekend. Desondanks verlengde hij onlangs nog zijn contract bij AZ. Daarbij was het wel de afspraak dat AZ zou meewerken aan een transfer. De Alkmaarders houden nu tien miljoen euro over aan Wijndal. 'Typisch Owen, dat hij het ook belangrijk vindt dat AZ nog wat aan hem verdient. Hij heeft een groot deel van zijn opleiding hier genoten. Het is mooi als je zo afscheid kunt nemen', aldus Haar.

Bij Ajax gaat men ervan uit dat Nicolás Tagliafico deze zomer nog een transfer maakt, terwijl Daley Blind - die vorig seizoen veelal als linksback speelde - ook in het centrum of op het middenveld kan spelen. Volgens Haar kan Wijndal bij Ajax alleen nog maar beter worden. 'Owen moet uitgedaagd worden. Hij zit nog niet aan zijn top. Kijk naar Denzel Dumfries die van PSV naar Internazionale ging. Die is ook in één jaar op alle vlakken vooruitgegaan. Owen is een vechter. Zijn mentaliteit is die van een topsporter. Hij zal zich vastbijten en aanpassen aan een hoger niveau.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties