Wijffels verbaasd door speelstijl Willem II: 'Het had ook 8-0 kunnen worden'

door Terrence Riepma 29

Bron AD Voetbalpodcast

Wijffels verbaasd door speelstijl Willem II: 'Het had ook 8-0 kunnen worden'

door Terrence Riepma 29

Bron AD Voetbalpodcast

Laatst geüpdatet

Maarten Wijffels verbaast zich over het feit dat Willem II niet defensiever speelde tegen Ajax. De Tilburgers verloren met 5-0 in de Johan Cruijff ArenA, maar volgens de journalist van het Algemeen Dagblad heeft de ploeg van trainer Fred Grim dat ook deels aan zichzelf te danken.

'Als club onder de topvier moet je het gewoon aanpakken zoals Sparta dat deed, of als Groningen, Go Ahead...', vertelt Wijffels in de AD Voetbalpodcast. Die clubs speelden allemaal een stuk defensiever tegen Ajax dan Willem II. Op het resultaat had het geen invloed gehad als het team van Grim dat ook deed, denkt Wijffels: 'Dan verlies je ook, maar die clubs gaan wel anders het veld af dan Willem II. Het had ook 8-0 kunnen worden en dan zit je met je doelsaldo.'

Wijffels was met een andere mentaliteit het veld opgegaan als hij de trainer van Willem II was: 'We spelen hier gewoon om zo min mogelijk goals tegen te krijgen', zou zijn gedachte zijn geweest. 'Je dacht dat dat besef nu wel een beetje was gekweekt, maar ik zag daar bij Willem II niks van terug in het begin. Gaandeweg de tweede helft gaan ze dan terug en dan houden ze het nog binnen de perken.'

Ajax verstevigt koppositie in Eredivisie

Ajax won met 5-0 van Willem II en verstevigde met deze ruime zege de koppositie in de Eredivisie. Het verschil met Feyenoord, dat tweede staat en nog een wedstrijd te spelen heeft aankomend weekend, is nu vier punten. PSV volgt op vijf punten achterstand van de Amsterdammers en staat derde.

De nieuwe Ajax X Adidas Teamgeist-collectie kun je hier vinden!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.