Wijffels sluit rol voor Berghuis in nieuw Oranje-systeem niet uit

door Jesse ter Haar 23

Bron Algemeen Dagblad

Wijffels sluit rol voor Berghuis in nieuw Oranje-systeem niet uit

door Jesse ter Haar 23

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Maarten Wijffels sluit niet geheel uit dat er voor Steven Berghuis een rol zal liggen wanneer het Nederlands elftal in een 5-3-2-formatie gaat spelen onder Louis van Gaal. De linkspoot toont bij Ajax immers aan niet alleen vanaf de rechtervleugel te kunnen spelen.

'Ze gaan natuurlijk anders spelen, dat blijft de insteek. Drie centrale verdedigers, de wingbacks en voorin twee spitsen met één erachter of met één diepe spits en twee erachter', aldus de journalist in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. 'Dan is het voor Berghuis ook nog wel een optie. Van Gaal gaat daar dingen in veranderen.'

Een andere Ajacied die mag hopen op speelminuten op het WK is Davy Klaassen. Hij stond in de voorbije interlands steevast in de basis van Oranje, maar Wijffels denkt dat hij er nog hard aan moet trekken om ook op het WK een basisklant te zijn. 'Ik moet nog zien of Klaassen er over een jaar nog bij is. Dat ligt er ook een beetje aan hoe het bij Ajax gaat', meent hij.

Hoe dan ook zal de speelwijze van Oranje worden omgegooid, zo verwacht Wijffels. 'Op het einde speelden ze al op een andere manier. Nog meer dat teruggetrokken en dan met die snelle uitbraken. Daar heb je de spelers voor. Hoe romantisch je er ook naar wilt kijken, dan heb je tegen de grote landen niks aan vleugelspelers die hun man niet voorbijkomen. Dan speel je met acht of negen man.'

Verwacht jij dat Oranje tot de kanshebbers behoort in Qatar? Bekijk hier de odds!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.