'Wij Ajacieden hebben onze eigen frustraties'

door Gino Haverkamp 7

'Wij Ajacieden hebben onze eigen frustraties'

door Gino Haverkamp 7

Laatst geüpdatet

'Gisteren, op de ochtend van de wedstrijd, zeiden een paar mensen tegen me dat ze Ajaxsupporters raar vinden', luidt de openingszin van de wekelijkse column van Menno Pot in Het Parool. 'We zijn dan ook supporters van een ontzettend rare en moeilijke club waar het soms écht himmelhoch prachtig en zum Tode ergerniswekkend kan zijn in dezelfde week.'

'Degradatiezorgen hebben de Ajacieden niet, maar we hebben zo onze eigen frustraties. Frustraties over elftallen die de sterren van de hemel spelen in de Champions League en scouts van buitenlandse clubs gek maakt. Die zich vaak laat zien als de beste ploeg van Nederland, maar tegelijkertijd al vijf jaar geen prijs heeft weten te maken', aldus een cynische Pot.

De journalist schetst op zijn eigen manier het gevoel wat de gemiddelde Ajax-supporter wellicht heeft in een week als deze, waarin kansloos wordt verloren van Heracles Almelo en goed wordt gespeeld tegen Real Madrid. 'We zouden weleens een kwartiertje de kleedkamer in willen, om die gasten te vertellen hoe belangrijk het voor ons is om weer eens ouderwets kampioen van Nederland te worden. Omdat we de gedachte dat ook déze lichting weer zonder landstitel gaat afzwaaien nogal onverdraaglijk vinden.'

'En dan zouden we zeggen: jullie waren fantastisch tegen Real Madrid, maar kom op nou. En dan zouden we hopen dat ze ons een beetje zouden begrijpen', besluit Pot.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.