Westerveld onverbiddelijk: 'Ik zou Onana niet eens meer op de club toelaten'

door Thijs Zwagerman 29

Bron Algemeen Dagblad

Westerveld onverbiddelijk: 'Ik zou Onana niet eens meer op de club toelaten'

door Thijs Zwagerman 29

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Voormalig doelmannen Joop Hiele en Sander Westerveld zijn het niet met elkaar eens over de keeperskwestie bij Ajax. Door de langdurige blessure van Maarten Stekelenburg laait de discussie op of André Onana geen nieuwe kans verdient onder de lat bij Ajax.

Westerveld, oud-doelman van onder meer Liverpool, is daar heel stellig in. ‘Ik zou Onana niet eens meer op de club toelaten. Door hem alleen zit Ajax nu in de problemen. Hij had bij moeten tekenen met een gelimiteerde transfersom als goedmakertje voor zijn fout in de dopingzaak’, aldus Westerveld tegen het Algemeen Dagblad.

Hiele blijkt iets genuanceerder en kijkt de situatie liever nog even aan. ‘Hoe staat het met de beschikbare keepers als Onana over een maand weer mag keepen? Wellicht is Pasveer dan in topvorm en blijkt hij niet nodig. Is dat niet zo, moet je met elkaar bepalen, wellicht met een goed gesprek om oud zeer weg te halen, of Onana kan terugkeren.’

Voor Westerveld is Onana in ieder geval géén optie. Hij raadt Ajax aan om komende transferwindow de markt op te gaan voor een nieuwe doelman. ‘Ik zou wel rondkijken op de markt. Mocht zich daar geen goede, betaalbare optie aandienen, dan moet Pasveer het doen. Ik denk namelijk niet dat Gorter er klaar voor is om de grote stap van eerste divisie naar de Champions League te maken’, besluit Westerveld.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.