'Wanneer veranderde De Ligt in een geldwolf?'

door Bart Veenstra 65

'Wanneer veranderde De Ligt in een geldwolf?'

door Bart Veenstra 65

Laatst geüpdatet

Hugo Borst kan er niets van begrijpen dat Matthijs de Ligt waarschijnlijk voor Juventus kiest. De columnist, die 'zijn' krant maandag ziet schrijven dat de transfer van de Ajax-verdediger naar Juventus voor negentig procent rond is, noemt de jongeling zelfs een 'geldwolf'.

Het is geen geheim meer dat iedere Europese topclub De Ligt wil aantrekken en Borst zou dan ook wel weten waar hij voor zou kiezen. 'Als je overal terecht kunt, dan kies je natuurlijk voor een club in de Premier League of voor FC Barcelona of Real Madrid. In Engeland en Spanje zijn de sterkste voetbalcompetities, de ganse planeet volgt die. In die landen waar de allerbesten spelen kan De Ligt nog een paar procentjes beter worden', zo schrijft hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

Toch lijkt het nu Juventus te worden en dat verbaast Borst gezien De Ligts zaakwaarnemer Mino Raiola niet veel. Wel heeft hij zo zijn mening over de Turijnse topclub en de Italiaanse competitie. 'Juve? Boeie! Die club heeft een abonnement op het kampioenschap en weet zelfs met Ronaldo de Champions League niet te winnen. Waarom zou De Ligt naar Italië willen? Het is lichtjaren geleden dat de Serie A tot de verbeelding sprak', aldus Borst, die ook ziet dat Paris Saint-Germain veelvuldig genoemd wordt. 'Gatver. Een patserige club met een abonnement op het kampioenschap en een vroege uitschakeling in de Champions League, zelfs met Neymar. Frankrijk kan toch nooit het beloofde land zijn voor zo'n verstandig, ambitieus mens?'

Borst ziet dat de verhalen bij de clubs die afvielen nu naar buiten komen. Zo wil men De Ligt bij Liverpool niet meer betalen dan Virgil van Dijk en Mohamed Salah en vindt men bij FC Barcelona de salariseisen van De Ligt 'schandalig'. 'Raiola schijnt voor De Ligt een jaarsalaris van 14 miljoen euro netto te eisen. Als het klopt, is dat pervers. De Ligt is niet het defensieve equivalent van Ronaldo en Messi, al gaat hij dat vast worden, over twee, drie seizoenen. Een dezer dagen komt er witte rook. Wordt het echt geen Premier League, geen Primera División? Niemand begrijpt dat. Waar ging het toch mis met die leuke, verstandige Matthijs? Op welk moment veranderde hij in een geldwolf?', besluit Borst met een behoorlijke sneer naar De Ligt.

Denk jij dat de Oranje Leeuwinnen met 2-0 van de Japanse vrouwen winnen? Zet in en krijg 7 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties