'Vraag me af hoe Feyenoord Antony aan banden gaat leggen'

door NickOoms 17

'Vraag me af hoe Feyenoord Antony aan banden gaat leggen'

door NickOoms 17

Laatst geüpdatet

Willem van Hanegem vraagt zich in zijn column - in het Algemeen Dagblad - af hoe Feyenoord aanstaande zondag Antony gaat afstoppen. De Kromme heeft daar zijn bedenkingen bij, gezien de wedstrijd van zondag tussen Ajax en PSV.

'Die Antony van Ajax, die traint toch doordeweeks wel gewoon met zijn ploeggenoten?', begint Van Hanegem over de Braziliaanse rechtsbuiten van de Amsterdammers. 'Ik twijfel er een beetje aan, want ik zag zijn medespelers gisteren in de topper tegen PSV voortdurend de ruimtes rond hem zo klein maken. Mazraoui speelde te vaak dichtbij hem. Ze maakten het hem eerder moeilijk dan makkelijk. Ik vroeg me af waarom, want die jongen heeft werkelijk alles. Hij kan in de kleine ruimte passeren en hij heeft startsnelheid. Na rust kreeg hij de ruimte wel en toen was hij echt met afstand de beste speler op het veld. Dat zie je op de training toch dagelijks?'

'Feyenoord moet zondag naar de Arena en ik vraag me af hoe ze die gozer aan banden gaan leggen', gaat De Kromme vol verder lof over Antony. 'Ik vond Ajax gisteren sowieso beter dan PSV. Die ploeg begon wel sterk, pakte een 0-2 voorsprong, maar gaf de teugels zomaar uit handen. Dat verbaasde mij. Ze zakten wel heel erg ver in. Vroeger noemden ze dat countervoetbal, maar tegenwoordig is het hip en praten ze over 'toeslaan in de omschakeling'.

Ajax kampioen

De wedstrijd tussen Ajax en PSV eindigde zondag in een 2-2 gelijkspel. Zodoende blijven de Amsterdammers lijstaanvoerder in de Eredivisie. Van Hanegem verwacht - op dit moment - dan ook dat Ajax kampioen gaat worden. 'Juist vooraf ging het veel over de snelle aanvallers van PSV en de kwetsbaarheid van Daley Blind en Perr Schuurs als het op snelheid aan kwam. PSV had de ideale situatie in handen en liet Ajax zomaar terugkomen. Ik vond Ajax echt een klasse beter aan de bal. Dat ze beter gingen voetballen had ook met Sébastien Haller te maken. Dat is gewoon een uitstekende spits. Als je het mij nu vraagt, gaat Ajax de titel pakken. PSV staat nog altijd dichtbij natuurlijk, maar ik had gisteren gewoon meer van die ploeg verwacht.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties