Voormalig jeugdtrainer: 'Denk dat Rensch nu al een stap verder is dan Dest'

door Terrence Riepma 24

Bron De Stentor

Voormalig jeugdtrainer: 'Denk dat Rensch nu al een stap verder is dan Dest'

door Terrence Riepma 24

Bron De Stentor

Laatst geüpdatet

Devyne Rensch is volgens Peter van der Horst nu al een stap verder dan Sergiño Dest. De oud-trainer van de rechtsback uit Lelystad bij amateurclub VV Unicum denkt dat Rensch nog maar op zestig procent van zijn kunnen zit en er nog veel meer potentie uit de achttienjarige valt te halen, ondanks zijn nu al razendsnelle ontwikkeling.

'Ik begrijp dat mensen zich afvragen of het allemaal niet te hard gaat', vertelt Van der Horst in gesprek met De Stentor. De oud-voetballer denkt van niet: 'Sterker, ik ben van mening dat hij nog maar op zestig procent van zijn kunnen zit. Er zit nog zoveel potentie in.'

Rensch zou volgens Van der Horst de droom hebben om ooit voor FC Barcelona te spelen, de club waar Dest momenteel al voor uitkomt: 'Die droom heeft elk jochie. Het verschil met Devyne is: voor hem is het wellicht haalbaar. Nu speelt Dest daar. Maar laten we eerlijk zijn: daar hoeft Devyne niet onder voor te doen. Ik denk dat hij nu al een stap verder is.'

Zes jaar geleden kwam er bijna vroegtijdig een einde aan de carrière van de Lelystedeling. Groeipijnen in zijn hak waren de boosdoener, maar middels shocktherapie werden deze verholpen. Vervolgens begon Rensch, toen nog als aanvaller, uit te blinken op het voetbalveld van Jeugdplan Nederland. 'Niet alleen voetballend gezien. Ook door zijn motoriek en manier van lopen. Net een antilope. Ik vergelijk hem niet voor niets met Frank Rijkaard. Verder was hij slim, rustig en ontzettend snel. En hij heeft een goede techniek en is tweebenig', vertelt Van der Horst.

'PSV vond Rensch niet goed genoeg'

Na zijn tijd bij Jeugdplan Nederland, had Rensch de clubs voor het uitkiezen. Zo liep de verdediger ooit stage bij PSV. Dat werd geen succes, zo herinnert Van der Horst zich: 'Ze vonden hem niet goed genoeg voor een plek in de jeugdopleiding.' Uiteindelijk kwam de tweebenige back in 2016 bij Ajax terecht en groeide hij uit tot één van de grootste talenten van de club. Afgelopen dinsdag debuteerde Rensch in Oranje tijdens de met 6-1 gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije.

Er is een nieuwe voorraad van het Bob Marley-Ajax-shirt beschikbaar in de Ajaxshop! Pre-order het derde shirt van Ajax hier!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties