'Voor- en nadelen aan nieuwe middenveldblok'

door Bart Veenstra 6

'Voor- en nadelen aan nieuwe middenveldblok'

door Bart Veenstra 6

Laatst geüpdatet

Gerard van der Lem ziet zowel voordelen als nadelen in het nieuwe centrale middenveld van Ajax. Vorig jaar vormden Frenkie de Jong en Lasse Schöne het duo, dit seizoen staan Lisandro Martínez en Edson Álvarez normaal gesproken op het wedstrijdformulier.

De oud-assistent-trainer van Ajax heeft genoten van Ajax tegen Valencia. Hij spreekt dan ook over een geweldige wedstrijd, al is er ook een puntje van kritiek. 'Ze begonnen goed, maar daarna lieten ze het even gaan. Toen waren ze niet scherp in het doordekken. Uiteindelijk won Ajax verdiend aan de hand van een magistrale Ziyech', stelt hij tijdens NH Sportcafé.

Van der Lem ziet bij Ajax een verschil met veel andere Europese topclubs. 'Het leuke is dat Ajax aanvallend speelt als ze de bal hebben, maar ook als ze de bal niet hebben. Denk daar maar eens over na. Valencia zakt in als ze de bal niet hebben, Ajax niet', aldus Van der Lem, die een verschil ziet met vorig seizoen als het gaat om de twee centrale middenvelders. 'Martínez en Álvarez zijn verdedigend sterke spelers, opbouwend zijn ze redelijk. Het voordeel is dat je verdedigend goede spelers hebt als de tegenstander de bal overneemt, het nadeel is dat ze niet zo van het doordekken zijn. Maar doordat je die twee hebt, kunnen die vier voorin hun gang gaan.'

Ook Rinus Israël is zeer te spreken over Ajax. 'Het mooie is: je kunt weleens winnen door erg te verdedigen, maar Ajax heeft een goede manier van spelen. Altijd het spel willen maken en dat zover mogelijk naar voren. Als je tegen Valencia zo kunt spelen en je bent beter als elftal dan is die prestatie nog groter. Dat is wat grote clubs zouden moeten doen. Dat maakt voetbal aantrekkelijk.'

Denk jij dat Ajax met 0-2 wint in Den Haag? Zet in en krijg 8,50 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.