Vink pleit voor Timber in EK-selectie: 'Hij is eigenlijk 3-in-1'

door Thijs Zwagerman 2

Bron ESPN

Vink pleit voor Timber in EK-selectie: 'Hij is eigenlijk 3-in-1'

door Thijs Zwagerman 2

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Marciano Vink vindt dat Ajacied Jurriën Timber door bondscoach Frank de Boer mee moet worden genomen naar het EK van komende zomer. Timber verkeert momenteel in topvorm en is bovendien multifunctioneel.

‘Ik vind het leuk dat Timber erbij zit’, stelt Vink bij Goedemorgen Eredivisie, waarna de oud-Ajacied uitlegt waarom hij Timber zou selecteren voor het EK. ‘Met hem kun je Hateboer, Tete en Veltman thuislaten, want Timber is eigenlijk 3-in-1. Hij kan centraal achterin en als rechtsback spelen. Veltman kan dat ook, maar ik denk dat Timber op dit moment net wat sterker speelt. Hij is goed in vorm.’

Timber beleefde dit seizoen zijn definitieve doorbraak in de Ajax-hoofdmacht. De verdediger kwakkelde aan het begin van het seizoen met blessureleed, maar veroverde na de winterstop op overtuigende wijze een basisplaats in het elftal van trainer Erik ten Hag. Zijn uitstekende prestaties bij Ajax leverde Timber vrijdag een plek in de voorselectie van Oranje op.

Denk jij dat Ajax het seizoen afsluit met een 0-2 overwinning op Vitesse? Zet in en krijg 12,25 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.