Vink mist verrassing in spel van Ajax: 'Die variatie moet snel terugkomen'

door Bart Veenstra 35

Bron Het Parool

Vink mist verrassing in spel van Ajax: 'Die variatie moet snel terugkomen'

door Bart Veenstra 35

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Marciano Vink ziet in dat de verrassing in het spel van Ajax dit seizoen weg is. De voetbalanalist geeft aan dat er snel iets moet gebeuren voor een ommekeer. 'De drive is eruit', zo laat hij blijken in gesprek met Het Parool.

In zijn analyse over Ajax geeft Vink onder meer aan dat de rechterkant van Ajax niet voldoet. 'Mazraoui, Álvarez en Berghuis vullen elkaar nu niet aan. Berghuis is een begenadigde buitenspeler met een geweldig linkerbeen. Die moet je de ruimte geven om naar binnen te komen, om één tegen één acties te kunnen maken. Nu staan Mazraoui en Álvarez vaak aan die binnenkant. Berghuis staat op een eiland. Hij kan geen kant op. Ja, een tikkie terug geven.'

Zodoende gaat bij Ajax vrijwel alles over links, zo ziet Vink het gebeuren. 'Iedereen zoekt Tadić, maar met Blind als linksback is er geen "overlap". Wat ik daarmee bedoel: zij halen allebei de achterlijn niet. Dat is te statisch. Steeds even dat balletje onder de voet vasthouden. Ik mis de urgentie. Je staat er niet voor jezelf. Dat moet de ploeg zich wel snel realiseren.'

Volgens Vink is een mentale verandering op het middenveld van Ajax noodzakelijk. 'Als FC Twente de boel vastzet, dan heb je een oplossing nodig, zoals vorig seizoen tegen Lille, dat hetzelfde probeerde. Toen speelde Blind als middenvelder. Tak, tak, tak, Ajax voetbalde er zo doorheen. Ze hebben dus soms andere poppetjes nodig, meer snelheid, zoals PSV en Feyenoord. Kijk naar de afgelopen jaren, waarin Hakim Ziyech de bal ineens achter de verdediging liet vallen, waarin Donny van de Beek met korte combinaties het doel zocht, waarin werd aangevallen over twee flanken. Die variatie moet snel terugkomen', besluit Vink.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.