Vink: 'Berghuis gedraagt zich tot nu toe veel te bescheiden'

door Bart Veenstra 21

Bron NOS

Vink: 'Berghuis gedraagt zich tot nu toe veel te bescheiden'

door Bart Veenstra 21

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Marciano Vink is van mening dat Steven Berghuis meer zichzelf moet zijn bij Ajax. De analist van ESPN vertelt tegenover de NOS dat de van Feyenoord overgekomen aanvaller voor zichzelf moet durven opkomen.

'Hij gedraagt zich tot nu toe veel te bescheiden. Terwijl Berghuis dat volgens mij helemaal niet is', aldus Vink, die vindt dat Berghuis zich moet blijven concentreren op de positie rechts voorin. 'Waarin hij zich bij Feyenoord heeft bewezen als een van de beste spelers van de Eredivisie. Maar bij Ajax koop je niks voor die status, daar moet je gewoon elke week weer presteren', aldus Vink, die vindt dat je als Ajax-speler branie moet hebben. 'Dat voor jezelf durven opkomen.'

Vink is verder van mening dat het voor Berghuis van belang is wie er achter hem speelt. In Oranje speelde Berghuis met de langs de zijlijn opkomende Denzel Dumfries goede wedstrijden. Bij Ajax komt Noussair Mazraoui ook graag op, maar hij trekt - net als Berghuis - graag naar binnen.

'Bij Ajax zou Berghuis misschien beter samenspelen met een type als Devyne Rensch', zegt Vink. 'Maar daar heeft hij zelf natuurlijk geen invloed op. Wat hij dus moet doen is zijn kans grijpen. En dan niet meer loslaten. Bij Ajax krijg je helemaal niets cadeau, daar moet je van je afbijten. Het is aan Berghuis, hij heeft het echt wel.'

Ajax de overduidelijke favoriet tegen PEC, PSV wint volgens bookmaker van AZ

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.