Verweij ziet Ajax worstelen: 'Er lijkt zelfgenoegzaamheid in de ploeg geslopen'

door Jesse ter Haar 17

Bron De Telegraaf

Verweij ziet Ajax worstelen: 'Er lijkt zelfgenoegzaamheid in de ploeg geslopen'

door Jesse ter Haar 17

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Mike Verweij, Ajax-watcher van De Telegraaf, ziet dat er momenteel veel werk aan de winkel is bij Ajax. De club is stroef aan het nieuwe seizoen begonnen en Erik ten Hag lijkt de aangewezen persoon om de boel weer aan de praat te krijgen.

De verslaggever zag Ajax zondag opnieuw moeite hebben met FC Twente, net als een seizoen eerder. 'Erger nog voor Ten Hag is het dat er na het succesvolle vorige seizoen, waarin de dubbel werd bemachtigd, zelfgenoegzaamheid in de ploeg lijkt geslopen. Het lijdt dan ook geen twijfel dat de trainer, die bekend staat als perfectionist en altijd hamert op het teamproces, de boel bij Ajax eens flink moet opschudden.'

Eén manier om de boel op te schudden is door het verrichten van een inkomende transfer. Met Mohamed Daramy lijkt die er te komen, maar ook zonder een aankoop moet het elftal weer aan de praat gekregen worden. 'De coach kan ook tijdens de besprekingen met de spelers zo hard met zijn vuist op tafel slaan dat de glazen rinkelen', oordeelt Verweij.

Verder zoomt hij in op het spel van Steven Berghuis. Hij laat nog niet zijn beste spel zien, maar het lijkt moeilijk om hem te slachtofferen. 'Hem vervangen door Antony zou het spel van Ajax minder voorspelbaar maken, maar ook een klap in het gezicht van Berghuis zijn. Berghuis nu slachtofferen zal statusverlagend werken en zijn zelfvertrouwen niet ten goede komen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.