Verweij verbaasd over ontbreken Pasveer bij Oranje: 'Dan móét je hem meenemen'

door Terrence Riepma 21

Bron De Telegraaf

Verweij verbaasd over ontbreken Pasveer bij Oranje: 'Dan móét je hem meenemen'

door Terrence Riepma 21

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Remko Pasveer is bij De Telegraaf de verrassende afwezige bij de selectie van het Nederlands elftal. Mike Verweij en Valentijn Driessen schijnen hun licht op de geselecteerde doelmannen en verbazen zich over het feit dat de Ajax-doelman niet is gekozen door bondscoach Louis van Gaal.

Driessen namelijk zeer onder de indruk van wat Pasveer bij Ajax laat zien de afgelopen periode: 'Die heeft nu al drie of vier wedstrijden beslissende reddingen. De laatste tijd keept hij als een tierelier, hij loopt écht punten te pakken voor Ajax. Dan is Pasveer denk ik een betere keeper dan Mark Flekken.' Laatstgenoemde is wel opgenomen in de selectie van Oranje.

Ajax-watcher Verweij sluit zich aan bij collega Driessen en zegt dat hij PSV'er Joël Drommel thuis had gelaten voor Pasveer: 'In het begin van de Champions League was elke bal op goal een doelpunt of afgekeurd doelpunt, maar de afgelopen weken staat hij echt fantastisch te keepen. Als er nu iemand is die op een hoger niveau keept dan Drommel... Pasveer doet het gewoon in de Champions League en dan móét je hem meenemen.'

Pasveer statistisch beter dan Drommel én Flekken

Pasveer heeft dit seizoen slechts één treffer tegen gekregen in de Eredivisie en maar twee in de Champions League. Drommel heeft in de Eredivisie alleen al negentien tegentreffers moeten incasseren namens PSV. Flekken heeft in de Bundesliga zeven tegendoelpunten gekregen bij SC Freiburg.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties