Verweij roept op: 'Zonder Onana wordt met vuur gespeeld'

door Jesse ter Haar 21

Bron De Telegraaf

Verweij roept op: 'Zonder Onana wordt met vuur gespeeld'

door Jesse ter Haar 21

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Mike Verweij is van mening dat Ajax - FC Utrecht nog maar eens heeft uitgewezen dat de Amsterdamse club doelman André Onana nog hard nodig heeft. Remko Pasveer kon de verslaggever van De Telegraaf niet overtuigen en dus komt de roep om Onana weer naar boven.

'Het moet Marc Overmars aan het denken zetten', zo schrijft de Ajax-watcher. 'De directeur voetbalzaken is ontstemd over de gang van zaken rond de contractbesprekingen met de Kat uit Kameroen, maar zal over zijn trots heen moeten stappen. Zonder Onana wordt met vuur gespeeld (lees: gegokt met de landstitel, die circa 40 miljoen euro waard is).'

Dat is echter nog niet alles, zo laat een snelle berekening van Verweij zien. 'Voeg dat bij de pakweg 9 miljoen euro die overwintering in de Champions League oplevert en het door Ten Hag wel laten opstellen van Onana zou in het clubbelang een abc’tje moeten zijn.'

Het is één van de vraagstukken die Marc Overmars en Erik ten Hag op moeten lossen. Een ander vraagstuk die Verweij weggelegd ziet voor de beleidsbepalers heeft te doen met de brede selectie van Ajax. 'De komende tien dagen kan de trainer benutten om uit te vogelen hoe hij het best met zijn brede selectie kan omgaan', aldus de journalist, die het inbrengen van David Neres en Nicolás Tagliafico zondag fout zag gaan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.