Verweij pleit voor contractverlenging Mazraoui: 'Wel een speler die wat kan opleveren'

door Terrence Riepma 89

Bron De Telegraaf

Verweij pleit voor contractverlenging Mazraoui: 'Wel een speler die wat kan opleveren'

door Terrence Riepma 89

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax zou alles op alles moeten zetten om het contract van Noussair Mazraoui te verlengen. Dat stelt Mike Verweij in Kick-Off, de voetbalpodcast van De Telegraaf. Het contract van de rechtsback loopt af in de zomer van 2022 en vooralsnog is er geen overeenkomst gesloten over verlenging.

Verweij vertelt over de eerdere contractverlenging van Mazraoui in Amsterdam in 2019: 'Ajax gaf hem destijds hetzelfde salaris als Hakim Ziyech, maar een rechtsback is geen Ziyech. Daar tegenover staat wel: Daley Blind heeft geen restwaarde, Dusan Tadic heeft geen restwaarde en als je Mazraoui verlengt én een hoog salaris geeft...'

Ajax zou veel geld moeten kunnen ontvangen wanneer Mazraoui zijn contract verlengt en daarna pas vertrekt uit de Johan Cruijff ArenA, denkt Verweij: 'Hij is wel een speler die wat kan opleveren. Sergiño Dest ging toen voor 20 miljoen euro weg (in 2020 naar FC Barcelona, red.), dat is Mazraoui dan ook zeker wel waard.'

Mazraoui volgende zomer transfervrij

Mazraoui geniet momenteel een marktwaarde van 18 miljoen euro volgens Transfermarkt. De verdediger wisselde recentelijk van zaakwaarnemer en zit nu bij Mino Raiola. Volgens geruchten is er interesse vanuit de Premier League, maar ook vanuit de Serie A. Wanneer Mazraoui niet zijn handtekening zet onder een nieuwe overeenkomst, kan hij aankomende zomer transfervrij vertrekken.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.