Verweij oordeelt: 'Schreuder gaf met zijn opstelling een slecht signaal af'

door Jesse ter Haar 59

Bron De Telegraaf

Verweij oordeelt: 'Schreuder gaf met zijn opstelling een slecht signaal af'

door Jesse ter Haar 59

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Mike Verweij zag Alfred Schreuder zaterdag gokken door Ajax' opstelling op vier plekken te wijzigen voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Uiteindelijk pakte het verkeerd uit en werd er met 1-1 gelijkgespeeld, waardoor de Amsterdammers al driemaal op rij niet wonnen.

'Schreuder gaf met zijn opstelling tegen de plaaggeest van vorig seizoen – 0-0 in Amsterdam en 2-1 in Deventer – een slecht signaal af. Al vond hij zelf van niet', zo schrijft de Ajax-watcher van De Telegraaf. 'Maar door zijn elftal op vier plaatsen te wijzigen, liet hij zien al met de Champions League-wedstrijd van dinsdag bezig te zijn. En behoudens Daley Blind, Kenneth Taylor en Jurriën Timber straalden de spelers precies hetzelfde uit. Het gegoochel van Schreuder pakte daarmee verkeerd uit.'

Het sparen van spelers als Mohammed Kudus en Steven Berghuis kon Verweij om fitheidsredenen nog begrijpen, maar wellicht sloeg Schreuder ietwat door. 'Om vervolgens ook Steven Bergwijn te sparen, bleek echter een mispeer, omdat daarmee nog een stuk creativiteit uit het elftal werd gesloopt', oordeelt de sportverslaggever.

Ocampos stelt teleur

Het was Lucas Ocampos die de plek van Steven Bergwijn innam en dat verliep niet bepaald vloeiend. 'Iemand vroeg in het seizoen al als "mislukt" te bestempelen, is gevaarlijk. Maar Bergwijns vervanger Lucas Ocampos maakte tegen Go Ahead Eagles duidelijk dat de raad van commissarissen algemeen directeur Edwin van der Sar, financieel directeur Susan Lenderink, technisch manager Gerry Hamstra en diens rechterhand Klaas-Jan Huntelaar terecht heeft teruggefloten.'

Zodoende wordt de druk op Schreuder groter, maar er zijn verzachtende omstandigheden. 'Wat in het voordeel van de trainer spreekt, is dat hij op vele borden tegelijk moet schaken. Schreuder moet allereerst de grote schoenen van succescoach Ten Hag vullen, kortom gewoon presteren. Maar dat moet hij wel, nadat met Noussair Mazraoui, Lisandro Martinez, Ryan Gravenberch, Antony en Sébastien Haller vijf vaste krachten vertrokken', schetst Verweij.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.