Vermeulen fel na teksten Ten Hag: 'Doe nou niet alsof je de natie probeert te redden'

door Jesse ter Haar 33

Bron NOS

Vermeulen fel na teksten Ten Hag: 'Doe nou niet alsof je de natie probeert te redden'

door Jesse ter Haar 33

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Arno Vermeulen is niet te spreken over de teksten van Erik ten Hag over Ajax' manier van handelen tijdens het trainingskamp in Portugal. Er werden vier coronabesmettingen geconstateerd bij de Amsterdamse club, maar via een privéjet werden zij alsnog direct teruggevlogen.

'We hebben niks gedaan wat risico's inhoudt voor de maatschappij. Ik ben het niet eens met de verontwaardiging', reageerde de oefenmeester van Ajax. De club nam het heft in eigen handen, handelde tegen de regels in, maar voorkwam naar eigen zeggen wel meer besmettingen - binnen en buiten Ajax. Bovendien zei Ten Hag dat Ajax aan het testen ging zonder dat het volgens de regels moest.

'Elke ploeg die op trainingskamp is, test. Testen is je redding tegenwoordig', reageert Vermeulen erop. 'Je test uit eigen belang, want je wilt weten wie er besmet is en wie niet. Het hoeft geen opdracht te zijn van het land waarin je bent. Het is een normaal onderdeel van de protocollen die je zelf handhaaft als je ergens bent. Doe nou niet alsof je de natie probeert te redden door die spelers mee te nemen.'

Rafael van der Vaart staat bekend om zijn Ajax-achtergrond en krijgt de vraag of hij zich kan vinden in de door Ajax gemaakte keuzes. Hoe denkt hij over de gekozen gang van zaken? 'Dat vind ik dom. Als de regels daar zijn dat je daar moet blijven als je besmet wordt, dan moet je je daar gewoon aan houden.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.