Veel enthousiasme over Daramy: 'Alleen totaal niet gewend aan 4-3-3-systeem'

door BadembaBarrie 75

Bron Telegraaf

Veel enthousiasme over Daramy: 'Alleen totaal niet gewend aan 4-3-3-systeem'

door BadembaBarrie 75

Bron Telegraaf

Laatst geüpdatet

In Denemarken is men lyrisch over de aanstaande Ajax-aanwinst Mohamed Daramy. Flemming Povlsen, Mart Lieder en Ole Tobiasen kennen de aanvaller al enkele jaren en geen van hen twijfelt aan Daramy's potentie om te slagen bij Ajax, zo vertellen zij aan De Telegraaf.

'Daramy is een jongen met veel snelheid en een goede één-tegen-één-actie, een speler die iets kan openbreken in de wedstrijd', zo stelt Tobiasen, de Deense assistent-trainer van sc Heerenveen. Hij is vooral benieuwd hoe Daramy om zal gaan met de druk op zijn schouders. Want, zo stelt Tobiasen, 'de lat ligt bij Ajax veel hoger.'

Lieder, een Nederlandse spits die al enkele jaren actief is in de Deense competitie, denkt dat de stap voor Daramy op het juiste moment komt. 'Vorig seizoen kon je al zien dat hij een goede voetballer was, maar dit seizoen is hij met drie goals en drie assists echt ontploft', vertelt hij. Lieder prijst vooral de meevoetballende kwaliteiten van Daramy, iets wat volgens de Nederlander niet alleen in goals en assists, maar ook in veel voorassists resulteert.

Povlsen is eveneens enthousiast over Daramy en licht dezelfde kwaliteiten uit als Tobiasen. Daarbij is de Deen vooral benieuwd hoe het talent zich gaat manifesteren in het 4-3-3-systeem van Ajax. 'Hij is totaal niet gewend aan een 4-3-3-systeem, want dat heeft hij bij FC Kopenhagen nog nooit gespeeld. Dat wordt wel wennen voor hem.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.