Vd Meijde: 'Resultaat PSV leeft niet in kleedkamer'

door BvdPloeg 9

Vd Meijde: 'Resultaat PSV leeft niet in kleedkamer'

door BvdPloeg 9

Laatst geüpdatet

Jan Reker denkt dat Ajax een groot voordeel heeft in de slotfase van de competitie. De Amsterdammers spelen vaak eerder dan rivaal PSV en dat kan bij de Eindhovenaren voor problemen gaan zorgen. Andy van der Meijde gelooft niet in die theorie.

In de laatste speelrondes komt Ajax slechts eenmaal later in actie dan PSV. 'Het is gunstiger als je eerst speelt, dan kun je het voortouw nemen. We hebben eerder dit seizoen al gezien dat wanneer de ene punten laat liggen, de ander dat vaak ook doet. Je zou dan extra gemotiveerd moeten zijn, maar je merkt dan juist een combinatie van te hoge druk en een gebrek aan concentratie', aldus Reker tegenover RTL Nieuws. Volgens hem krijgt Ajax door het drukkere programma ook alleen maar meer ritme.

Daar is Van der Meijde het niet helemaal mee eens. De voormalig aanvaller van Ajax denkt dat beide ploegen vooral aan zichzelf zullen denken. 'Als je voor Ajax of PSV speelt, heb je er vertrouwen in dat je alle wedstrijden kunt winnen. Dan maakt het niets uit wat de ander doet, dat leeft niet in de kleedkamer. Wanneer het eerste fluitsignaal klinkt, ben je het resultaat van de andere teams vergeten. Als je er dan nog mee bezig bent, gaat het mis.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.