Van 't Schip: 'Bij balverlies moet het goed staan'

door Thijs Zwagerman 2

Van 't Schip: 'Bij balverlies moet het goed staan'

door Thijs Zwagerman 2

Laatst geüpdatet

John van ’t Schip is benieuwd hoe Ajax het zondagmiddag tegen PSV gaat doen. De bondscoach van Griekenland weet dat de Eindhovenaren gevaarlijk zijn in de omschakeling en stelt dat Ajax daarop berekend moet zijn.

‘Ajax zal ook in Eindhoven hun eigen spel willen spelen, maar ik vind PSV in de omschakeling, met die snelle jongens voorin, ongelooflijk gevaarlijk. Wil een Ajax een kans maken, dan moet het de omschakeling goed voor elkaar hebben. Als ze de bal verliezen, moeten ze zorgen dat ze goed staan. In het positiespel zullen ze wat meer aan de bal zijn, maar dat wil niet zeggen dat je zomaar gaat winnen. Dat heeft het verleden uitgewezen’, aldus Van ’t Schip bij Goedemorgen Eredivisie.

De ex-trainer van onder meer PEC Zwolle ging vervolgens in op het middenveld-duo van Ajax, bestaande uit Lisandro Martínez en Edson Álvarez. ‘Ik heb eerlijk gezegd nog niet heel veel van ze gezien, maar het zijn natuurlijk andere types dan Frenkie de Jong en Lasse Schöne. Dat haalt misschien het voetbal er een beetje uit, maar daarentegen brengen ze verdedigend meer. Ze geven zekerheid bij balverlies.’

‘Daardoor kunnen de vier voorin, maar ook de backs, veel meer aanvallen’, vervolgt Van ’t Schip. ‘Dest is erg aanvallend ingesteld en Tagliafico staat tegenwoordig meer als een linksbuiten te spelen. Als je dan twee jongens op het middenveld hebt staan die bezig zijn met de controle, dan kan dat ook.’

Denk jij dat Nicolás Tagliafico scoort en Ajax wint bij PSV? Zet in en krijg 8 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.