Van Hanegem: 'Wat een ongelooflijke kwibus'

door Bart Veenstra 28

Van Hanegem: 'Wat een ongelooflijke kwibus'

door Bart Veenstra 28

Laatst geüpdatet

Voetbalanalist Willem van Hanegem is in het boek Johan Neeskens wereldvoetballer allesbehalve te spreken over voormalig Ajax-voorzitter Michael van Praag. Afgelopen zaterdag viel te lezen dat Ajax-clubicoon Johan Neeskens al twintig jaar niet bij Ajax is geweest. Dit nadat hij in 1997 als assistent-bondscoach na een duel van Ajax niet het spelershome mocht betreden.

'Met die man had ik al niets en dat is voor Johan Neeskens dus hetzelfde, blijkt uit een passage van Van Hanegem over Van Praag in het boek van Neeskens, dat woensdag in de winkels verschijnt. 'Één van de allerbeste spelers ooit van Ajax moest als een kleine jongen bedelen om het spelershome in te mogen, toen hij assistent-bondscoach was. Hoe verzin je het?', vraagt de oud-Feyenoorder zich af.

'Van Praag stelde zich formeel op, want Johan had niet de juiste toegangskaart en Van Praag zei later "dat hij zou kijken of hij iets voor hem kon betekenen"', gaat Van Hanegem verder, waarna hij nogmaals uithaalt. 'Wat een ongelooflijke kwibus is die man dus.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.