Van Hanegem verdedigt veelbesproken Haller: 'Gewoon een goede spits'

door Thijs Zwagerman 15

Bron ESPN

Van Hanegem verdedigt veelbesproken Haller: 'Gewoon een goede spits'

door Thijs Zwagerman 15

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Willem van Hanegem begrijpt niet goed dat de publieke opinie en de mening van veel analisten over Sébastien Haller vaak heen en weer schommelt. De Ajax-spits krijgt regelmatig kritiek, maar wordt na goals in de Champions League ook de hemel in geprezen. Volgens Van Hanegem ligt de waarheid omtrent de kwaliteiten van Haller in het midden.

In gesprek met ESPN spreekt Feyenoord-legende Van Hanegem zijn verbazing over alle kritieken rondom Haller uit. ‘Toen hij kwam, zei iedereen: die is zó goed, dat is een geweldige keuze. Dan scoort hij één of twee keer niet en dan zeggen ze: die gozer kan er echt helemaal niks van.’

De voormalig middenvelder uit zich vervolgens lovend over Haller. ‘Hij is wel een spits die vaak de 1-0 maakt, hij maakt niet de vijfde goal. Het is gewoon een goede spits. Het is geen Romário, maar hij is wel een goede spits’, concludeert Van Hanegem.

Meer ruimte in de Champions League

In de Eredivisie maakte Haller dit seizoen tot dusver zeven doelpunten in twaalf wedstrijden. In de Champions League is de Ajax-spits inmiddels al goed voor maar liefst zeven doelpunten in slechts vier duels. Volgens Van Hanegem scoort Haller meer in de Champions League dan in de Eredivisie, omdat de spits in internationale wedstrijden meer ruimte krijgt. ‘Dat is wel een groot verschil. Niet alleen voor hem, maar voor alle spelers.’

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.