Van Halst: 'Ten Hag weet heel goed wat hij doet'

door Jesse ter Haar 5

Van Halst: 'Ten Hag weet heel goed wat hij doet'

door Jesse ter Haar 5

Laatst geüpdatet

Jan van Halst maakt zich totaal geen zorgen om de plannen van Erik ten Hag met Ajax. Geregeld is er kritiek op het opstellen van een middenveld met Lisandro Martínez en Edson Álvarez, maar de oud-Ajacied kan daar niet veel mee. Hij zou er zelfs voor kiezen om met beide controlerende middenvelders aan te treden tegen Valencia CF.

'Volgens mij weet Ten Hag heel goed wat hij doet', vertelt hij dan ook bij Ziggo Sport. 'In dit soort Europese topwedstrijden lijkt het me heel verstandig om met een controlerend middenveld te spelen. De Jong kun je toch niet vervangen, hij is een totaal andere voetballer. Het lijkt me heel reëel om met dit middenveld te spelen.

Wanneer het Latino-blok daadwerkelijk speelt op het middenveld, zou Van Halst aanvaller David Neres opofferen. 'Ook omdat Promes verdedigend zijn meters kan maken. Hij weet wat het is om met je man mee te lopen. Hij heeft ook de hoge handelingssnelheid in de kleine ruimtes die Ajax altijd bespeelt. Ik heb me nooit zoveel zorgen gemaakt om Promes.'

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij Valencia CF? Zet in en krijg 9 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.