Van Gelder: 'Schande hoe Daley Blind wordt afgebrand'

door Gino Haverkamp 32

Van Gelder: 'Schande hoe Daley Blind wordt afgebrand'

door Gino Haverkamp 32

Laatst geüpdatet

Jack van Gelder vindt de kritiek die Daley Blind krijgt naar aanleiding van zijn interlands bij Oranje afgelopen week onterecht. Door sommige analisten wordt de Ajacied niet meer goed genoeg geacht voor het Nederlands elftal, mede vanwege zijn trage snelheid, maar Van Gelder vindt dat te makkelijk, zo laat hij weten in NH Radio Sportcafé.

'Ik vind het een schande hoe Daley Blind wordt afgebrand', steekt Van Gelder van wal. 'Te belachelijk voor woorden! Er wordt gezegd dat hij te langzaam is, maar dat weten we.' Volgens de presentator is het zaak voor de Ajacied om zich goed te positioneren, zodat hij sprintduels kan voorkomen. Hij wordt daarbij echter niet geholpen door zijn ploeggenoten bij Oranje, zo merkt Van Gelder. 'Dit middenveld deed helemaal niets. Klaassen, Wijnaldum en De Jong deden helemaal niets en dan sta je tegen een overtal.'

Blind kon volgens Van Gelder daarnaast ook niet rekenen op Stefan de Vrij, zijn partner centraal achterin de Nederlandse defensie. De verdediger van Internazionale maakte geen al te beste indruk de afgelopen interlandperiode en zodoende kon Blind niet op veel ondersteuning van hem rekenen. 'De Vrij vond ik niet het monument van beste verdediger in de Serie A. Het is onzin om hem (Blind, red.) af te branden, want hij kan goed met de punt naar achteren spelen op het middenveld en is ook als linksback goed. Niveauloos om hem zo af te branden.'

De 30-jarige Ajacied kan de afgelopen tijd op veel kritiek rekenen van Nederlandse analisten. Volgens Jan van Halst kan het Nederlands elftal niet om de prijzen mee doen zolang Blind centraal achterin speelt, terwijl Johan Derksen hem een 'gedateerde voetballer' noemt. Volgens Van Gelder zijn dergelijke kwalificaties onterecht, al noemt hij de analisten niet bij naam.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.