Van Galen: 'Onana heeft meer kwaliteit, maar de gunfactor is voor Pasveer'

door Jesse ter Haar 14

Bron NH Nieuws

Van Galen: 'Onana heeft meer kwaliteit, maar de gunfactor is voor Pasveer'

door Jesse ter Haar 14

Bron NH Nieuws

Laatst geüpdatet

Barry van Galen, oud-speler van onder meer AZ, ziet in André Onana nog altijd de eerste keeper van Ajax. De voormalig profvoetballer gunt het Remko Pasveer van harte, maar kijkt toch naar feitelijke kwaliteiten.

'Ik vind Pasveer de laatste twee wedstrijden wel goed, maar ik vind niet dat hij punten pakt', aldus Van Galen in een gesprek met NH Nieuws. Hij erkent dat Pasveer het de afgelopen weken goed deed, maar daarmee is volgens hem alles gezegd. 'Tegen Dortmund waren het ballen die je moet hebben.'

De oud-middenvelder geeft een kijkje in zijn gedachtegang in de keeperskwestie. 'Onana heeft in principe meer kwaliteit, maar je gunt het nu Pasveer. De gunfactor is voor Pasveer, maar als je puur naar de kwaliteiten kijkt, moet Onana terug in het elftal.'

Pasveer krijgt de gunfactor

Onana is al enige tijd afwezig vanwege een schorsing wegens het schenden van de dopingregels. In eerste instantie nam Maarten Stekelenburg zijn rol als eerste keeper over, maar hij raakte geblesseerd. Inmiddels keepte Pasveer dit seizoen alweer acht duels in de Eredivisie, waarbij hij slechts één tegendoelpunt moest toelaten. In drie Champions League-duels kreeg hij eveneens één tegentreffer te verwerken.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.