Van Galen beoordeelt Ajacieden in Oranje met ruime voldoendes

door Jesse ter Haar 11

Bron De Telegraaf

Van Galen beoordeelt Ajacieden in Oranje met ruime voldoendes

door Jesse ter Haar 11

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

De Ajacieden in Oranje kunnen na Gibraltar - Nederland op ruime voldoendes rekenen. Namens De Telegraaf deelt Barry van Galen cijfers uit aan de internationals en vooral Davy Klaassen en Ryan Gravenberch springen eruit.

Laatstgenoemde betrad het veld na rust. Hij kwam erin voor Denzel Dumfries, vulde de positie in de rechterzone op een andere wijze in en kan rekenen op een 7. 'Speelde als vervanger van rechtsback Dumfries slimmer en gecontroleerder. Rende niet als een kip zonder kop naar voren, maar speelde snel handelend vanuit zijn positie en liet de bal het werk doen', oordeelt Van Galen.

Verder behoorde ook Klaassen tot de uitblinkers, zo zag de eenmalig international van het Nederlands elftal. Hij krijgt dan ook een 6,5 toebedeeld. 'Davy miste behoorlijk wat kansen, maar hij blééf wel gaan, koos vaak prima positie en speelde goed om Luuk (De Jong, red.) heen. Zijn nadeel is wel dat hij zelden een mannetje uitspeelt om in die piepkleine ruimte toch iets van een twee-tegen-één-situatie te creëren.'

Tot slot krijgt ook Daley Blind een rapportcijfer. Door zijn opgelopen blessure kon hij de wedstrijd niet uitspelen, maar toch krijgt hij met een 6 een voldoende. 'Daley was veel aan de bal, maar in mijn ogen te vaak "het volgende station". Ik had vaker de lange bal naar Berghuis en Dumfries verwacht. Die twee hadden de meeste ruimte.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.