Van der Vaart onder de indruk: 'Een verhuur is voor hem geen optie'

door Melle Goekoop 8

Bron Ziggo Sport

Van der Vaart onder de indruk: 'Een verhuur is voor hem geen optie'

door Melle Goekoop 8

Bron Ziggo Sport

Laatst geüpdatet

Christian Rasmussen heeft grote indruk gemaakt op Rafael van der Vaart met zijn optreden tegen Leeds United. De Deen speelde een goede wedstrijd, vond het net en raakte na een goede actie met een hard schot de lat. Na afloop van het duel met de Engelsen besprak de oud-Ajacied met Wytse van der Groot op Ziggo Sport de kwaliteiten van het het talent.

'Hij is overtuigd van zichzelf', begint Van der Vaart. 'Je ziet het aan zijn ogen, want hij weet dat hij goed gespeeld heeft. Zo zijn ze hier opgeleid met een goede vorm van arrogantie. Hij moet het natuurlijk nog wel laten zien in het eerste, maar ik was echt onder de indruk. Die gasten (John Heitinga en Mitchell van der Gaag, red.) zeiden al dat ik op hem moest letten vandaag.'

Die vorm van arrogantie vindt de oud-middenvelder terecht. 'Je ziet dat het een slimme jongen is en als je zó een linkerpoot heb, mag je overtuigd van jezelf zijn. In de warming up schoot hij alles binnen en die actie die eindigde met een schot op de lat was ook geniaal. Er zit echt zo veel rek in deze jongen.' Daarnaast adviseert Van der Vaart het talent om zich dit seizoen niet te laten verhuren. 'Als je zo goed bent als hij is, is een verhuur geen optie.'

Te veel opgehemeld 

Veel talenten worden vaak opgehemeld, wat vaak als iets negatiefs wordt gezien. Van der Vaart vindt zelf dat dat niet als negatief moet worden gezien. 'Het is positief toch. Hij heeft nog een lange weg te gaan, maar dat heeft iedereen. Goede spelers worden altijd opgehemeld. Dat doen wij het liefste hier in Nederland.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.