Van der Vaart kritisch op Vanaken: 'Die kan er dus helemaal niks van, een houten klaas'

door Bas Velzel 56

Bron NOS

Van der Vaart kritisch op Vanaken: 'Die kan er dus helemaal niks van, een houten klaas'

door Bas Velzel 56

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Rafael van der Vaart is niet te spreken over de kwaliteiten van Hans Vanaken. De vedette van Club Brugge wordt in verband gebracht met Ajax, maar volgens oud-Ajacied Van der Vaart hoeft hij zich niet in Amsterdam te melden.

'Wat een fantastische prestatie. Maar we hebben België een heel klein beetje overschat. We waren eigenlijk op alle posities beter', aldus Van der Vaart over de wedstrijd van Oranje tegen de Belgen bij de NOS. De oud-Ajacied is vooral kritisch op Vanaken. 'Ik hoor alleen maar Vanaken, Vanaken, Vanaken. Die kan er dus helemaal niks van, een houten klaas.'

Vanaken naar Ajax?

Vanaken wordt gelinkt aan de Amsterdammers dankzij zijn trainer Alfred Schreuder. Vanaken is de aanvoerder bij Club Brugge en gaf eerder al aan dat hij het 'heel fijn werken' vond samen met de nieuwe trainer van Ajax. Zelf sluit hij een transfer naar Ajax niet uit. 'Als Ajax interesse zou tonen, is het wel iets om over na te denken. Ajax is sowieso een ploeg die mij wel moet liggen.'

De 29-jarige Vanaken speelt al sinds 2015 bij Club Brugge. Dat doet hij voornamelijk als aanvallende middenvelder, al kan hij ook centraal of links op het middenveld uit de voeten. In de Belgische competitie was hij in 33 competitiewedstrijden goed voor 9 doelpunten en 9 assists. In de play-offs om het behaalde kampioenschap was hij tweemaal trefzeker. Ook in de Champions League vond hij driemaal het net.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.