Van der Vaart kritisch op Ten Hag na 'onzinverhaal' over conditie Klaassen

door Terrence Riepma 36

Bron Ziggo Sport

Van der Vaart kritisch op Ten Hag na 'onzinverhaal' over conditie Klaassen

door Terrence Riepma 36

Bron Ziggo Sport

Laatst geüpdatet

Rafael van de Vaart is kritisch op Erik ten Hag en het feit dat Davy Klaassen met een ondermaatse conditie aan het nieuwe seizoen is begonnen. Zo is de oud-profvoetballer van mening dat de trainer van Ajax ervoor had moeten zorgen dat de middenvelder wél met een goede conditie was begonnen aan het nieuwe seizoen.

Klaassen moest het Eredivisie-duel met PEC Zwolle van afgelopen zaterdag al aan zich voorbij laten gaan en mist hij nu ook de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League tegen Sporting Portugal. Dat komt door een liesblessure die de 28-jarige opliep tijdens de drie WK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal. Ten Hag vertelde tijdens een persconferentie voorafgaand aan het duel met de club uit Lissabon dat die drie wedstrijden de middenvelder hebben genekt.

'Hij zei dat Klaassen in slechte conditie was toen hij terugkwam van het EK, dat kan. Maar als je zes weken voorbereiding hebt gehad, mag je toch verwachten dat iedereen fit is? Of ben ik nou gek?', vertelt Van der Vaart bij Ziggo Sport. 'Vakantie is niet voor niets vakantie.'

Van der Vaart hoort 'onzinverhaal' van Ten Hag

'Ik vind het onzin. Je begint als trainer van Ajax aan een voorbereiding en je hebt zes weken. Dan kun je toch iedereen wel fit krijgen? Er komt iemand wat later na een EK, maar die heeft gewoon doorgetraind en heeft geen wedstrijden gespeeld', gaat Van der Vaart over Klaassen. 'Die heeft dan misschien drie of vier weken voorbereiding. Er zijn inmiddels veel wedstrijden gespeeld.'

Van der Vaart vertelt tevens dat clubs gebruikmaken van een volgsysteem voor spelers. Daardoor kunnen clubs vroeg aan de bel trekken als een speler conditioneel niet in vorm is: 'Ze meten alles, ze weten alles beter, ze spelen met dingetjes op: dan vind ik dit een onzinverhaal', besluit de oud-Ajaxspeler over de uitspraken van Ten Hag.

Denk jij dat Ajax wint van Sporting Portugal? Zet dan in en krijg 2,17 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties