Van der Vaart geniet van De Jong: 'Daar misschien wel de beste ooit'

door BadembaBarrie 10

Bron NOS

Van der Vaart geniet van De Jong: 'Daar misschien wel de beste ooit'

door BadembaBarrie 10

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Rafael van der Vaart is groot fan van Frenkie de Jong. De middenvelder van FC Barcelona liet tegen Oostenrijk bij vlagen weer mooie dribbels en acties zien, tot groot genoegen van de oud-voetballer. Van der Vaart durft zich zelfs aan een grote uitspraak te wagen. Hij denkt dat De Jong als middenvelder kort voor de verdediging misschien wel de beste Nederlandse speler ooit is.

'Het is echt ongelooflijk wat hij laat zien', begint Van der Vaart zijn lofzang over De Jong. 'Op die positie voor de verdediging, denk ik dat hij misschien wel de beste spelers is die Nederland ooit heeft gehad', doet de oud-middenvelder van onder meer Ajax, HSV en Real Madrid een grote uitspraak.

Van der Vaart plaatst wel een belangrijke kanttekening bij zijn claim. 'Ik heb het niet over scoren of assists. Maar in het wegdraaien, in het weten wat er om je heen gebeurt... Ik kan me niet herinneren dat ik dat gezien heb, op die positie voor de verdediging.'

Mede-analist Pierre van Hooijdonk sluit zich aan bij die woorden al nuanceert hij de claim ook ietwat. 'Daar heb je gelijk in. Feit is wel natuurlijk dat er in de afgelopen jaren bijna altijd echt een controlerende, verdedigende speler heeft gestaan op die positie. Hij (De Jong, red.) is de moderne spelverdeler geworden daar.' Van der Vaart blijft desondanks volharden en vraagt zich hardop af of er ook bij andere landen ooit zulke goede spelers hebben gelopen op die positie. 'Nee, maar dat waren allemaal brekers', aldus Van Hooijdonk.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.