Van der Vaart gelooft in kwaliteiten Huntelaar: 'Klaas had schijt aan alles'

door Jesse ter Haar 10

Bron NOS

Van der Vaart gelooft in kwaliteiten Huntelaar: 'Klaas had schijt aan alles'

door Jesse ter Haar 10

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Rafael van der Vaart gelooft dat Klaas-Jan Huntelaar de kwaliteiten heeft om te slagen in een technische functie bij Ajax. De oud-Ajacied roemt de voormalig spits over zijn stoïcijnse persoonlijkheid.

Zondag maakte Ajax bekend Huntelaar aangesteld te hebben. Hij werd toegevoegd aan de technische organisatie. Samen met Gerry Hamstra en Erik ten Hag zal hij het technische beleid gaan vormgeven en het gat dat Marc Overmars achterliet, opvullen. Tegelijkertijd wordt hij verder opgeleid.

'Ik vind het een hele goede zaak', aldus Van der Vaart bij Studio Voetbal. 'De grootste kwaliteit van Klaas was dat hij schijt aan alles had. Het maakte niet uit wat iemand van hem vond. Dat heb je toch een beetje nodig bij die job. Recht door zee, geen gevoel hebben. Ik vind het een mooie kerel, het is hem gegund.'

Op zijn beurt werkte ook Ibrahim Afellay samen met Huntelaar. Hij velt eveneens zijn oordeel. 'Hij was niet iemand die acht auto’s voor de deur had staan. Hij is wel een hele verstandige jongen, die altijd heel goed wist wat hij wilde. Hij heeft een fantastische carrière gehad en in veel grote competities gespeeld. Hij heeft ook een bepaald netwerk opgebouwd.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.