Van der Vaart breekt lans voor Tadić: 'Vond hem waanzinnig goed spelen'

door Thijs Zwagerman 21

Bron Ziggo Sport

Van der Vaart breekt lans voor Tadić: 'Vond hem waanzinnig goed spelen'

door Thijs Zwagerman 21

Bron Ziggo Sport

Laatst geüpdatet

Rafael van der Vaart is het zeer oneens met de kritiek die Dusan Tadić vanuit bepaalde hoeken heeft gekregen na zijn optreden tegen Besiktas. Hoewel Tadić door de UEFA tot Man of the Match werd verkozen, kon de aanvoerder van Ajax lang niet overal rekenen op lof.

‘Wat een kans missen niet kan doen met de publieke opinie…’, stelt Van der Vaart bij Ziggo Sport. De voormalig-middenvelder breekt een lans voor Tadić en kan weinig met de kritiek op diens persoon. ‘Die kans had hij normaal gesproken met zijn ogen dicht gemaakt en ik vond hem echt waanzinnig goed spelen. Die assist (op Steven Berghuis, red.) was zó ongelooflijk. In de dribbel en in de drukte en dan dat kleine balletje geven. En zijn voorzetten zijn normaal ook drie assists’, doelt Van der Vaart onder meer op de goede kopkansen die Tadić verschafte aan Sébastien Haller.

Van der Vaart vervolgt zijn lofzang over Tadić. ‘Ik vond hem waanzinnig spelen, maar doordat hij die kans mist blijft dat een beetje hangen. Ik zat met Bas van Veenendaal, die zei: eigenlijk moet Tadić eruit, want die is het minste voorin. Ik zei: hoe zo? Hij had vier assists moeten hebben. Maar doordat Haller ze mist, waar Tadić niets aan kan doen, denken veel mensen dat hij niet zo goed speelde.’

Bookmaker ziet koploper Ajax niet als favoriet voor de groepswinst in groep C!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties