Van der Sar over WK 2010: 'Had spijt toen Oranje de finale haalde'

door NickOoms 8

Bron OnsOranje

Van der Sar over WK 2010: 'Had spijt toen Oranje de finale haalde'

door NickOoms 8

Bron OnsOranje

Laatst geüpdatet

Edwin van der Sar heeft spijt dat hij in 2010 niet terugkeerde bij het Nederlands elftal, zo vertelt de algemeen directeur van Ajax tegenover OnsOranje. Het team van toenmalig bondscoach Bert van Marwijk bereikte de WK-finale, waardoor er een gevoel van spijt bij Van der Sar overheerst.

'In 2008 dacht ik: om mijn clubcarrière te verlengen is het nodig om mijn interlandcarrière te stoppen, want het reizen gaat je op een gegeven moment opbreken', begint de voormalig doelman over zijn interlandcarrière. 'Er kwam ook nog een nieuwe generatie aan.'

In hetzelfde jaar keerde Van der Sar - wegens blessureleed - voor twee wedstrijden terug in het Nederlands elftal. Twee jaar later was eenzelfde kans aanwezig voor de voormalig doelman. Echter bedankte Van der Sar. Tot op de dag van vandaag heeft de algemeen directeur spijt van zijn beslissing.

'In maart of april (2010, red.) belde Van Marwijk mij met de vraag of ik open stond voor minuten op het WK in Zuid-Afrika. Hij zei: je speelt nog op zo'n hoog niveau en ik zou je graag mee willen nemen naar Zuid-Afrika. Ik zei: ik ben geen Heintje Davids die voor de derde keer terugkomt. Maar god wat had ik een spijt toen ze de finale haalden.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.