Van der Gijp raadt Tadić-variant af: 'Moeten dat niet verheerlijken'

door Jesse ter Haar 7

Bron Veronica Inside

Van der Gijp raadt Tadić-variant af: 'Moeten dat niet verheerlijken'

door Jesse ter Haar 7

Bron Veronica Inside

Laatst geüpdatet

Als het aan René van der Gijp ligt, staat Sébastien Haller 'gewoon' in de basis tijdens Sporting Portugal - Ajax. Dusan Tadić wordt genoemd als optie in de spits in de Champions League, maar de analist van Veronica Inside denkt dat Ajax daar niet goed aan zou doen.

'Dat is toen een keer goed gegaan in de tijd van Juventus-uit en Real Madrid-uit, maar laten we dat niet gaan verheerlijken', aldus Van der Gijp. 'Haller mag tegen PEC Zwolle, NEC, SC Cambuur en Sparta spelen, maar zodra ze in het vliegtuig stappen, moet Haller weten dat hij op de bank gaat zitten. Dat moet je niet doen.'

Ondanks het feit dat Van der Gijp de boomlange Ivoriaan zou opstellen, ziet hij ook dat er een hoop beter kan bij de Ajacied. 'Het is niet het beste aanspeelpunt en hij is niet de allersnelste. Ik kan niet iets zeggen wat hij als een malle beheerst, dus staat er nog maar één ding voor hem en dat is 25 doelpunten maken. En die maakt hij ook. Dat heeft hij prima gedaan.'

Hans Kraay jr. komt ook te spreken over Haller en wel over het gedrag van de fans van Ajax jegens hem. 'De Ajax-supporters begonnen ietwat te fluiten naar hem. Ziyech had daar lak aan en veranderde niet, maar het gaat niemand helpen. Je moet niet gaan fluiten naar iemand, ook niet als hij drie kansen mist', klinkt de analist streng.

Bookmaker: Ajax de lichte favoriet voor het duel met Sporting Portugal

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.