Van der Gijp kritisch: 'Álvarez is zó ongemakkelijk aan de bal'

door Jesse ter Haar 63

Bron Veronica Inside

Van der Gijp kritisch: 'Álvarez is zó ongemakkelijk aan de bal'

door Jesse ter Haar 63

Bron Veronica Inside

Laatst geüpdatet

René van der Gijp is nog altijd niet te spreken over de speler Edson Álvarez. Hij zag de Mexicaan tijdens het weekeinde opnieuw aan het werk en in de uitzending van Veronica Inside laat hij zich uit over diens spel aan de bal.

'Álvarez is zó ongemakkelijk aan de bal. Hij is geen Ajax-speler', zo oordeelt Gijp. 'Martínez heeft nog wel iets van flair, maar ik vind het zo geen gezicht als Álvarez aan de bal is. Hij zal wel gaten dichtlopen, maar dan denk ik: wat blijft er nog van over als hij die gaten niet dicht loopt? Je hebt hem gescout, maar wat zie je daar dan in?'

Een andere Ajacied kan eveneens niet op de complimenten van de analist rekenen. 'Haller liep een paar keer iemand achterna om hem te verdedigen en toen dacht ik: hij is echt langzaam. Ik heb hem een back, die niet de snelste was, achterna zien lopen, maar die liep hem er met de bal uit.'

Overigens springt collega Hans Kraay jr. in de bres voor de eerder genoemde Lisandro Martínez. 'Ik vind dat Martínez zwaar onderschat wordt. Hij heeft een goede inspeelpass, een goede crossbal, hij is behoorlijk snel en hij kan goed koppen voor zijn lengte', aldus de verslaggever.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.