Van der Ende: 'Dit hoort niet op het voetbalveld thuis'

door Jesse ter Haar 6

Bron Algemeen Dagblad

Van der Ende: 'Dit hoort niet op het voetbalveld thuis'

door Jesse ter Haar 6

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Mario van der Ende, voormalig scheidsrechter, is van mening dat Lisandro Martínez zondag de rode kaart had moeten krijgen in de wedstrijd tegen PSV. Zijn overtreding bleek echter niet hard genoeg om op die manier bestraft te worden, maar daar is hij het niet mee eens.

'Dit is in mijn ogen rood. Alleen de speler zelf weet of hij het bewust deed. Daar had het wel alle schijn van', aldus Van der Ende tegenover het Algemeen Dagblad. 'Dus je mag wel voorzichtig op iemands been of gezicht gaan staan? Ook als je het niet met kracht doet, kun je iemands middenvoetsbeentje breken. Wat is hier nog fair play aan? Dit hoort gewoon niet op het voetbalveld thuis.'

Voor de KNVB rest niets anders dan zich neer te leggen bij de internationale regels rond het natrappen en gemeen spel. Volgens de krant zijn ze het er bij de KNVB echter niet mee eens. Er lopen dan ook serieuze discussies over de inhoud van de regels. De grens tussen de gele en rode kaart wordt besproken, want de regel blijft interpretabel.

Niet alleen met de invulling van de regels in het betaald voetbal heeft de KNVB moeite, ook het voorbeeld voor het amateurvoetbal wordt aangehaald. 'Spelers kunnen immers bewust op een ledemaat van een tegenstander gaan staan. Als daarbij niet te veel kracht wordt gebruikt, ontvangen ze geel en kunnen ze de wedstrijd ‘gewoon’ uitspelen. Hoe krom en gemeen is dat?', schrijft Johan Inan van het Algemeen Dagblad.

Verwacht jij dat Ajax na penalty's doorgaat ten koste van sc Heerenveen? Zet dan in en krijg 16,75 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.