Van Bronckhorst erkent: 'Voor Berghuis begrijp ik de overgang'

door Thijs Zwagerman 9

Bron ESPN

Van Bronckhorst erkent: 'Voor Berghuis begrijp ik de overgang'

door Thijs Zwagerman 9

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Giovanni van Bronckhorst heeft begrip voor de transfer van Steven Berghuis naar Ajax. De linksbenige aanvaller kwam deze zomer over van Feyenoord en ondanks dat Van Bronckhorst de sentimenten die met deze stap gepaard gaan herkent, begrijpt hij de keuze van Berghuis.

Van Bronckhorst werkte als trainer van Feyenoord een tijd met Berghuis samen en kent de aanvaller zodoende goed. ‘Voor Steven begrijp ik de overgang. Ik weet hoe belangrijk hij het vindt om mee te doen om de prijzen en om in de Champions League te spelen. Zijn ambitie is groot. Er is een hoop over gezegd, maar ik denk dat we zijn besluit moeten respecteren. Ik snap het sentiment, maar Steven is degene die de keuze maakt en ik wens hem daar heel veel succes bij. Ik denk dat hij bij Ajax gaat slagen.’

Bij Goedemorgen Eredivisie legt Van Bronckhorst vervolgens uit dat het wel enige aanpassingstijd zal vergen tot Berghuis bij Ajax net zo beslissend zal zijn als hij uiteindelijk bij Feyenoord was. ‘Voor hem is het anders dan bij Feyenoord. Toen hij van Watford naar Feyenoord kwam had hij aan het begin wel wat moeite en duurde het voordat hij op niveau kwam, maar in de jaren daarna werd hij steeds belangrijker. Op een gegeven moment was het voor Feyenoord heel moeilijk om zonder hem te winnen. Ik ben benieuwd hoe dat nu bij Ajax zal gaan, bijvoorbeeld in de concurrentie met David Neres en Antony.’

'Berghuis moet niet de aardigste jongen van de groep worden'

Marciano Vink, analist van ESPN, vindt dat Berghuis ervoor moet waken dat hij niet te laag in de hiërarchie bij Ajax terechtkomt. Tegen NEC eiste invaller Zakaria Labyad een vrije trap in kansrijke positie op, in plaats van dat Berghuis de bal trapte. Volgens Vink zijn is dat een zorgwekkend signaal. ‘Hij (Berghuis, red.) moet oppassen dat hij niet de aardigste jongen van de groep wordt. In Amsterdam gaat niemand je iets geven, je moet het zelf nemen. Hij moet zijn status zelf grijpen. Er zijn heel veel goede spelers, waaronder jongens met veel Champions League- of Europa League-ervaring. Als jij als nieuweling met een fantastische traptechniek, goed overzicht en een goed rendement komt, dan moet je deze vrije trap nemen’, is Vink stellig.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.