Van Basten ziet potentie bij Ajax: 'Het is een team dat zich nog beter moet maken'

door Jesse ter Haar 9

Bron Ziggo Sport

Van Basten ziet potentie bij Ajax: 'Het is een team dat zich nog beter moet maken'

door Jesse ter Haar 9

Bron Ziggo Sport

Laatst geüpdatet

Marco van Basten ziet in Ajax een team met vooral veel potentie, zo laat hij blijken bij Rondo. De oud-topspeler zag de Amsterdammers bij vlagen uitblinken tegen Borussia Dortmund, maar ziet tegelijkertijd ook dat er nog veel aspecten van het voetbal beter moeten.

'Ze hebben vier van de vier poulewedstrijden gewonnen en er zijn weinig ploegen die dat in het verleden gedaan hebben', begint Van Basten zijn verhaal. 'Het is een team dat zichzelf wel nog beter moet maken. Elke week ligt er weer een uitdaging. Het is moeilijk om elke keer weer te presteren. Je zult ook tegen de mindere goden moeten presteren.'

Over Champions League-winst wil Van Basten dan ook nog niet spreken. 'Ik vind dat allemaal veel te ver gaan. Bij het winnen van de Champions League denk je aan clubs als Bayern München of Liverpool. Daar vind ik ze nog wel een beetje te klein voor. Maar goed, ik kan me vergissen.'

Het huidige Ajax wordt vaak vergeleken met het Ajax van 2018/2019. De vraag is welk team beter is, maar Van Basten kent geen twijfels. Hij zag in het Ajax dat het tot de halve finale van de Champions League schopte meer kwaliteiten. 'Een Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Ziyech en een Van de Beek zie ik nog niet in dit elftal. Je hebt echt kwaliteit nodig. Je speelt zo meteen ook een slechte wedstrijd in de Champions League', aldus de oud-spits, doelend op de individuele kwaliteiten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.