Van Basten ziet Ajax' Champions League-groepsfase als de verrassing van het seizoen

door Jesse ter Haar 29

Bron Ziggo Sport

Van Basten ziet Ajax' Champions League-groepsfase als de verrassing van het seizoen

door Jesse ter Haar 29

Bron Ziggo Sport

Laatst geüpdatet

Marco van Basten ziet de manier waarop Ajax zich tijdens het afgelopen seizoen manifesteerde in de groepsfase van de Champions League als de grootste verrassing van het seizoen. De analist van Rondo keek er met bewondering naar, maar zag tot zijn spijt ook hoe het even later in rap tempo minder werd.

De oud-topspits hoeft niet lang na te denken over zijn verrassing van het afgelopen voetbalseizoen. 'Eigenlijk dat Ajax het zo goed deed in de groepsfase. Tegen Sporting met 1-5 winnen en tegen Dortmund thuis met 4-0 en uit 1-3. Zes overwinningen, dat vond ik heel bijzonder. Ik dacht toen: je moet maar kijken of dat ook vol te houden is. Dat bleek niet zo en dat is jammer.'

Het blijft gissen waar de daling in het niveau precies vandaan kwam, maar Van Basten ziet toch een mogelijke oorzaak. 'Tot aan dat moment was iedereen bij elkaar en niemand geblesseerd. Toen kreeg je wat gedoe. Tot maart hebben ze het volgehouden. Toen kwam Benfica en was het over, ook in de competitie een beetje', zo stelt hij vast.

'Het begon buiten het veld met het vertrek van Overmars'

Overigens is van Basten niet de enige die bij vlagen van Ajax genoot, ook Jan van Halst werd geregeld enthousiast van de Amsterdammers. 'De manier waarop was indrukwekkend. De hele eerste seizoenshelft van Ajax was fantastisch', zegt hij, waarna hij eveneens ingaat op de mindere fase. 'Het begon buiten het veld met het vertrek van Overmars. Het heeft niet direct te maken met wat er op het veld gebeurt, maar wel indirect. Je hebt ook pech als club dat dat gebeurt.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.