Valckx waarschuwt Gudelj: 'Het is zwaar'

door Bart Veenstra 7

Valckx waarschuwt Gudelj: 'Het is zwaar'

door Bart Veenstra 7

Laatst geüpdatet

Voormalig PSV'er en oud-technisch-directeur bij Shanghai Shenhua Stan Valckx waarschuwt spelers als Nemanja Gudelj, die vertrekken naar de Chinese competitie. De oud-verdediger denkt dat veel voetballers het voetballen in China onderschatten, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

'In China zijn ze zelf ook niet allemaal even gelukkig met het grote aantal buitenlanders. Niet voor niets hebben ze er de buitenlandregel. Er mogen met ingang van aankomend seizoen vier buitenlanders spelen, waarvan één Aziaat', aldus Valckx, die nog een nadeel ziet aan het spelen in China.

'Vergis je niet, de Chinese competitie is een zware. Het is geen zomeravondvoetbal. Je moet er veel reizen en de spelers zijn fit', vervolgt hij. 'In de zomermaanden speel je wedstrijden bij temperaturen van veertig graden. Het is geen land om zo maar even af te bouwen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.