'Uitschakeling Ajax in vorig Champions League-seizoen een zegen'

door Jesse ter Haar 25

'Uitschakeling Ajax in vorig Champions League-seizoen een zegen'

door Jesse ter Haar 25

Laatst geüpdatet

Mike Verweij ziet de uitschakeling van Ajax in de Champions League van vorig seizoen achteraf als een zegen. Het zorgde ervoor dat Ajax doorging in de Europa League en uitkwam tegen Getafe, terwijl Valencia - de club die ten koste van Ajax doorging - speelde tegen Atalanta Bergamo. Die ontmoeting bleek later een bron van coronabesmettingen.

'De uitschakeling in de groepsfase van de vorige Champions League door Valencia was voor de staf, spelers, clubleiding en fans van Ajax een kater, maar bleek achteraf een zegen voor Amsterdam en misschien wel heel Nederland', zo schrijft Verweij dan ook in De Telegraaf. 'Niet Ajax, maar Valencia speelde daardoor de achtste finale van het miljoenenbal tegen Atalanta, een wedstrijd die later een coronabom bleek te zijn.'

Voor de wedstrijd tegen Valencia werd er uitgeweken naar Milaan, naar het San Siro-stadion. 'Niet wetende dat het coronavirus al onder hen was, zaten de supporters opeengepakt in de trein naar en de metro van Milaan, werd in de volgepakte cafés voor de wedstrijd moed ingedronken en na de klinkende zege (4-1) nog eens een feestje gebouwd. Vier dagen later – op 23 februari – werd in Italië officieel melding gemaakt van de eerste positieve coronatest.'

'Als niet Valencia, maar Ajax had doorgebekerd, was de Amsterdamse club waarschijnlijk door een veelvoud van de 2500 fans die Valencia meenam gesteund. Met mogelijk grote gezondheidsgevolgen voor Amsterdam en Nederland', zo besluit Verweij.

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Fortuna Sittard? Zet in en krijg 7,60 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.